Pepparkaksmuffins med kolagömma

I eftermiddags gjorde jag dessa ljuvliga pepparkaksmuffinsen och provade dÃ¥ att klicka i lite överbliven kolasÃ¥s (dulche de leche) som en liten överraskningen till mina kvällsgäster 🙂 De blev precis sÃ¥ goda som jag tänkte mig sÃ¥ därför skyndar jag mig att dela med mig av det sÃ¥ Ni ocksÃ¥ kan överraska nÃ¥gon med en julig muffins till andra advent kanske?

Pepparkaksmuffins med kolagömma,
ca 12-14 st

100 g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
½ dl strösocker
2 st ägg
1 ½ dl gräddfil
3 dl mjöl
1 msk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära

Dulche de leche (färdigkokt kolasås på bruk)

1. Vispa det rumsvarma smöret med farinsockret och strösockret.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa slätt.
3. Blanda de torra varorna för sig och vänd ner i socker- och smörblandningen.
4. Rör sist i gräddfilen och rör till en jämn smet.
5. Fyll ca 12-14 muffinsformarna till hälften med smet.
6. Klicka i ca 1 tsk dulche de leche (färdigkokt kolasås på burk) i varje form och täck med smet så att ca 3/4 av formen fylls.
IMG_7199 (Custom)
7. Grädda i ca 8-10 min i 225 grader. Låt svalna och pudra sedan med florsocker.
IMG_7232 (Custom) IMG_7231 (Custom)
IMG_7236 (Custom) IMG_7273 (Custom)

I denna väldoftande muffins gömmer det sig en krämig och god kolasås som gör att bakverket känns extra lyxigt!
IMG_7247 (Custom) IMG_7248 (Custom)
IMG_7265 (Custom) IMG_7262 (Custom)

2 reaktion på “Pepparkaksmuffins med kolagömma

    1. karin Inläggsförfattare

      VarsÃ¥god kära Monica! Ja de blir nog populära pÃ¥ din bjudning, lycka till! 🙂 Kram Karin

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *