Ur misstag föds nya idéer

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Att smälta after eight med choklad blev tydligen inte någon slät smet utan mer en tjock och grynig massa och fungerade då inte att använda till det som jag hade tänkt. Provade då att lägga i lite smör för att göra den tunnare och det blev den ju, fast fortfarande grynig. Efter att ha smakat på röran insåg jag att även om den inte var vacker, så var den väldigt god! och goda saker slänger man inte. Så jag rotade fram ett på en av mina favoritkakor som jag brukar ha frysta hallon i, men bytte nu ut dem mot after eight-röran. Pimpade den nyskapade kakan med after eight-fluff och sim sala bim så stod där en ruskigt smarrig bakelse framför mig.

IMG_4716 (Custom)

After eight-kaka med after eight-fluff,

200 g smör
5 dl socker
3 st ägg
4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker

After egiht-tryffel:
100 g mjölkchoklad
50 g smör
12 st rutor after eight

After egiht-fluff:
6 st after eight-bitar
25 g marabou mjölkchoklad
1,25 dl grädde

Såhär gör du after eight-fluffet en dag innan du skall dekorera kakan:
Värm grädden och rör ned hackad choklad och after eighten i mindre bitar. Låt smälta helt men det får inte koka. Ställ blandningen i kylskåpet över natten och vispa sedan upp till ett härligt fluff med en elvisp.
IMG_5095 (Custom)

Såhär gör du kakan:
1. Smält smöret i en stor gryta och ta av från värmen.
2. Blanda i övriga ingredienser.
3. Lägg bakplåtspapper i en lite mindre ugnsform med måtten 25×30.
4. Häll smeten i formen.
5. Smält smöret till tryffeln i en gryta och rör ned hackad choklad och after eigthen i bitar. Låt allt smälta ihop.
6. Klicka chokladsmeten över kakan och grädda sedan i 175 grader i ca 25-30 min eller tills kakan börjar få lite färg.
IMG_4850 (Custom) IMG_4856 (Custom)
7. Låt kakan kallna helt innan den skärs i bitar och dekoreras med after eight-fluff och en halv after eight.

IMG_5104 (Custom) IMG_5120 (Custom)

2 reaktion på “Ur misstag föds nya idéer

  1. karin Inläggsförfattare

    Hej Ann-sofie,

    ber om ursäkt för sent svar men bloggen har legat på is ett tag men nu hoppas jag att få liv i den i höst igen! Och det stämmer, inget bakpulver hade jag i denna, utan den blir en lite mer kompakt kaka 🙂 Kram Karin

Kommentera