En skafferirensning resulterade bland annat i de här busenkla läckerbitarna! Jag utgick från ett gammalt urklipp från Allers som min farmor sparat, men bytte ut lite kokos mot kokosmjöl och de blev om möjligt ännu godare 🙂
Kokosformar, ca 20-25 st
125 g smält smör
140 g kokos
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
½ dl kokosmjöl (går att ersätta med kokos, ta då 200 g kokos istället för 140 g kokos).
2 st ägg
1 nypa salt
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Blanda alla de torra ingredienserna i sen stor bunke. Om man inte har kokosmjöl kan man ersätta med mer kokos (totalt 200 g, d v s en hel påse).
- Tillsätt sedan smöret och äggen. Rör slätt.
- Klicka ut smeten i småbrödsformar och ställ på en plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 180° i ca 10-12 min eller tills det att kakorna fått fin gyllene färg.