Potatisfrallor

Har ni också kvar lite kokt färskpotatis i kylskåpet? Gör som jag, baka världens saftigaste och godaste frallor!

Potatisfrallor, ca 12 st

300 g kokt potatis

2 ½ dl  mjölk, 37°

1 1/4 dl rapsolja

½ pkt jäst

1 tsk salt

6-7 dl mjöl (ta i lite i taget och känn dig fram tills degen precis blir klibbfri)

  1. Mosa den kokta potatisen fint.
  2. Värm mjölken till 37°.
  3. Smula jästen i en bunke och blanda upp med den ljumna mjölken.
  4. Tillsätt olja, salt och potatis.
  5. Rör i lite mjöl i taget tills du har en klibbfri deg.
  6. Låt jäsa i 30 minuter.
  7. Forma ca 12 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Låt jäsa ca 20 min till innan de gräddas mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.

 

 

 

 

Kommentera