Påskig dessert med chokladmousse

Vit chokladmousse i kinderägg

150 g smält vit choklad
2 1/4 dl grädde
6-9 kinderägg (något kan spricka så har gärna något extra i beredskap!) 

  1. Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Ställ den åt sidan att svalna lite.
  2. Vispa grädden tjock.
  3. Vänd ned lite grädde i taget i chokladen. OBS: om den börjar skära sig och bli klumpig kan det vara bra att ställa bunken över vattenbadet igen och röra hela tiden.
  4. Ställ moussen kallt någon timma, om man tycker att moussen är för lös kan man vispa upp den igen och sedan fylla äggen som man delat så gott man kan på hälften.
  5. Spara lite chokladmousse och färga gult till gulan.
  6. Låt äggen stå kallt en stund och servera sedan denna påskiga dessert till folkets jubel!

 

Här är två andra godbitar som jag gjorde i påsk! En dajmglasstårta och en jättedammsugare med chokladbollsfyllning 🙂

 

Kommentera