Pepparkaksdrömmar med vit choklad

Hej alla där ute i vintermörkret! Vi hade några kalla dagar med vackert glittrande frost men nu har det varit regn och sisådär 4 plusgrader några dagar så adventsljusstakarna lyser verkligen upp både i huset och i sinnet. Att jag fick ett juligt bakpaket från Dr. Oetker gjorde ju inte saken sämre, så nu har jag gjort jättegoda pepparkaksdrömmar med vit choklad och gulligt (och gott, intygar Klara 2 år) strössel i form av granar och hjärtan 🙂 Baka och njut av advent och julens alla dofter och smaker som står för dörren, kram på er!
IMG_6955 (Small) IMG_6966 (Small)     

Pepparkaksdrömmar, ca 40 st

125 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk pepparkakskrydda
1 ½ dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl

1. Vispa smör, vaniljsocker och socker poröst.
2. Tillsätt lite olja i taget.
3. Blanda de torra varorna i en bunke och rör ner i övriga smeten.
4. Arbeta snabbt samman till en deg.
5. Rulla bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
6. Platta till dem något och grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 18-20 min.
IMG_6939 (Small) IMG_6961 (Small)
7. Låt kallna innan du smälter vit choklad över vattenbad och doppar halva kakan i choklad. Låt kakan rinna av lite och lägg den sedan på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över valfritt strössel innan chokladen hinner stelna.
IMG_7000 (Small) IMG_7006 (Small)Kakorna fryses med fördel direkt och tas sedan upp i takt med att de skall avnjutas.
IMG_6982 (Custom) IMG_6975 (Small)

Kommentera