Pepparkaksmuffins med kolagömma

I eftermiddags gjorde jag dessa ljuvliga pepparkaksmuffinsen och provade då att klicka i lite överbliven kolasås (dulche de leche) som en liten överraskningen till mina kvällsgäster 🙂 De blev precis så goda som jag tänkte mig så därför skyndar jag mig att dela med mig av det så Ni också kan överraska någon med en julig muffins till andra advent kanske?

Pepparkaksmuffins med kolagömma,
ca 12-14 st

100 g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
½ dl strösocker
2 st ägg
1 ½ dl gräddfil
3 dl mjöl
1 msk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära

Dulche de leche (färdigkokt kolasås på bruk)

1. Vispa det rumsvarma smöret med farinsockret och strösockret.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa slätt.
3. Blanda de torra varorna för sig och vänd ner i socker- och smörblandningen.
4. Rör sist i gräddfilen och rör till en jämn smet.
5. Fyll ca 12-14 muffinsformarna till hälften med smet.
6. Klicka i ca 1 tsk dulche de leche (färdigkokt kolasås på burk) i varje form och täck med smet så att ca 3/4 av formen fylls.
IMG_7199 (Custom)
7. Grädda i ca 8-10 min i 225 grader. Låt svalna och pudra sedan med florsocker.
IMG_7232 (Custom) IMG_7231 (Custom)
IMG_7236 (Custom) IMG_7273 (Custom)

I denna väldoftande muffins gömmer det sig en krämig och god kolasås som gör att bakverket känns extra lyxigt!
IMG_7247 (Custom) IMG_7248 (Custom)
IMG_7265 (Custom) IMG_7262 (Custom)

2 reaktion på “Pepparkaksmuffins med kolagömma

  1. karin Inläggsförfattare

    Varsågod kära Monica! Ja de blir nog populära på din bjudning, lycka till! 🙂 Kram Karin

Kommentera