Våffeldagen!

Igår var det ju våffeldagen och självklart passade vi på att frossa lite extra i detta underbara påhitt. Smeten gjorde vi som vanligt efter min mammas recept på frasiga våfflor med myyycket smör i! Men dagen till ära laddade vi upp med lite extra lyxiga toppings så som nutella, banan, chokladlinser och karamelliserad mjölk. Min favorit blev en kombination av grädde, karamelliserad mjölk och färska jordgubbar 🙂 Som tur var hade vi bjudit in våra goda vänner med alla sina barn och trots att vi tog i och gjorde tredubbel sats var det bara två ynka våfflor kvar när alla var proppmätta. Det var väl ett bra betyg?

IMG_6051 (Custom) IMG_6044 (Custom)

Mamma Ingers frasvåfflor

150 g smält smör
1 ägg
5 dl mjölk
4 dl mjöl
Lite vaniljsocker
3 tsk socker
1 nypa salt

Toppings:
Vispad grädde
Färska bär
Karamelliserad mjölk (färdigkokt kola på burk)
Sylt av alla de slag
Strössel
Chokladlinser och annat godis
Banan eller annan frukt
Nutella

IMG_6038 (Custom) IMG_6024 (Custom)
IMG_6032 (Custom) IMG_6061 (Custom)

1. Blanda de torra varorna i en stor bunke.
2. Tillsätt ägget och sedan lite mjölk i taget tills du har en jämn smet.
3. Rör sist i det smälta smöret. Låt smeten svälla 15-20 min innan gräddning.
4. Grädda våfflorna gyllenbruna och ät dem med din favorittopping!

Både vuxna och barn åt i rasande takt, inklusive jag själv, så dessa bilder var de enda jag lyckades fånga innan bordet såg ut som ett övergivet hyenaläger 😉
IMG_6086 (Custom) IMG_6077 (Custom) IMG_6068 (Custom) IMG_6082 (Custom)

Kommentera