Nutellafudge

Jamen då kör vi väl på med ett julgodis-recpet till innan julen är över! I helgen gjorde jag nutellafudge som bara smälter i munnen och smakar härlig nutella.

Här är vår gran i år förresten, och lägg märke till hur mycket kulor det är längst ned…och att det hänger både två och tre kulor på samma gren 😉 Precis som det skall vara alltså när barnen får vara med i julstöket. En ”kula” som de dock inte fick hänga upp var min vackra donut i glas som fick en hedersplats högt upp och väl synlig från soffan! Nu doftar det inte bara kakor i huset, utan underbar doft av gran dessutom.
granen1 gran

Nutellafudge

3 dl grädde
1 ½ dl sirap
1 dl socker
50 g smör
1 nypa salt

200 g nutella
1 krm ättiksprit, 12 %

Florsocker att pudra över dem

1. Smält samman grädde, sirap och socker och låt koka till 125 grader. Rör inte i början utan först då och då när smeten börjat tjockna. Ju vidare/bredare gryta du har, desto snabbare går kokningen.
2. Tillsätt smör och salt och låt koka 2 min till.
3. Ta av grytan från spisen och tillsätt nutellan och ättikspriten, rör slätt. Min var nära på att skära sig men rör på och snabbt ned i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Låt kallna och skär sedan i rutor. Pudra över florsocker så minskar risken att de fastnar i varandra också.
IMG_8602 (Custom) IMG_8608 (Custom)  IMG_8623 (Custom) IMG_8635 (Custom)

Jag lovar att denna fudge riktigt smälter i munnen och lämnar en härlig och fyllig smak av Nutella efter sig..
IMG_8651 (Custom)  IMG_8652 (Custom)

Kommentera