Kladdkaka med banana split topping

I helgen firade vi inte bara andra advent, utan också att vårt nya uterum blivit färdigt! Det saknas förstås lite taklister, golv och inredning, men det var en härlig känsla att kunna bjuda hem vänner och elda i kaminen för första gången 🙂 Då vi var ett stort sällskap ville jag göra mat i långpannor som kunde förberedas redan dagen innan. Det blev därför en underbart god fläskfilégratäng som jag hittade recept på här och en kladdkaka i långpanna med banan split topping. Toppingen fick jag tips av från årets vinnare i kladdkakeracet, en tävling för barn som anordnas av Arla varje år där barn tävlar i att baka den godaste kladdkakan. Jag använde ett recept som jag brukar använda mig av när jag gör kladdkaka och öste på med grädde, bananer, maränger, strössel och chokladsås precis innan servering. Det blev riktigt smarrigt och räckte gott och väl till hela sällskapet på 20 personer.
IMG_7638 (Custom) IMG_7649 (Custom)
spis IMG_7657 (Custom)

Kladdkaka i långpanna, 30 x 40 cm

350 g smör
6 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 ½ dl mjöl
6 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl kakao
1 ½ tsk salt

Banana split topping:
Vispgrädde
Maränger
Bananer
Strössel
Kolasås
Chokladsås

1. Smält smöret i en kastrull och ta av grytan från plattan.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt i en bunke.
3. Rör i sockret i det smälta smöret.
4. Vänd ned de torra varorna i grytan.
5. Tillsätt ett ägg i taget och häll smeten i en långpanna (30×40 cm) som smörats och bröats.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-14 min tills kakan stelnat i kanterna men fortfarande är lite lös i mitten.
7. Låt kallna helt innan toppingen läggs på.
IMG_7584 (Custom) IMG_7605 (Custom)
IMG_7670 (Custom) IMG_7677 (Custom)

 

 

Kommentera