Polkabräcksklubbor

God morgon!

Hoppas ni inte förgås av stress kring lucialinnen i rätt längd, julklappsinköp och funderingar kring andra julbestyr utan sätter er ner en stund och njuter av en kopp kaffe eller sippar på en mugg med glögg. Försök att inte dras med i den kommersiella hysterin som råder, utan var nöjd med det du faktiskt har och umgås med de personer som du bryr dig om. Det tänker i alla fall jag försöka göra, även om det är svårt att sansa sig när man sätter foten i ett varuhus med dignande julerbjudanden och tidningshyllan svämmar över av läcker julmat och vackra inredningsdetaljer som man bara MÅ…STE ha på julbordet. Se, men inte röra, som man säger till barnen…

Här kommer i alla fall receptet på ett underbart julgodis eller varför inte något till barnkalaset? Gör snabba chokladklubbor och krossa över polkagrisar, nötter eller annat godis.

IMG_7178 (Custom) IMG_7191 (Custom)

Polkabräcksklubbor, ca 12-15 st

100 g vit choklad + 1 tsk rapsolja
100 g mörk choklad + 1 tsk rapsolja
Krossade polkagrisar

Klubbpinnar/pinnar till cake pops

1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och krossa polkagrisarna. Jag lade mina i dubbla plastpåsar och slog på dem med kötthammaren.
2. Smält den mörka chokladen med rapsoljan över vattenbad och klicka ut i rundlar (mina blev lite större än en 5-krona) på plåten. Lägg i en pinne i varje klick.
IMG_7215 (Custom) IMG_7211 (Custom)
3. Ställ kallt och låt stelna helt.
4. Smält sedan den vita chokladen med oljan och klicka ut över den stelna mörka chokladen.
5. Strö över lite krossade polkagrisar och låt kallna.
IMG_7226 (Custom) IMG_7227 (Custom)

Förvara dem i kylskåp, gärna i en burk med bakplåtspapper mellan lagren så de inte klibbar ihop. Servera dem ståendes i ett vackert glas eller en skål. Dessa blir populära både bland stora och små, det kan jag lova!
IMG_7324 (Custom) IMG_7329 (Custom)
IMG_7372 (Custom) IMG_7310 (Custom)

 

Lämna ett svar