Dumlesnittar

Att dränera runt huset innebär en massa sand och jord i stora vallar på hela tomten. Det betyder noll lekyta och till och med katten får hjälp att torka av tassarna innan hon går in för att inte dra med sig alltför mycket smuts in. Tack och lov är vädergudarna med oss och det har bara kommit några stänk vatten hittills. Lervälling runt hela huset hoppar vi gärna över.
grund1 IMG_6892 (Custom)

Men när kaoset hemma känns lite för påträngande kan man ju alltid gå ut i den tysta och fridfulla skogen. Där glömmer vi jordhögarna för en stund och ser alla vackra detaljer i vår fantastiska natur. Dessutom hittade vi riktigt många läckra svampar som lyste vackert i det gröna gräset eller mossan. En fika på det? Ja tack! Dessa dumlesnittar fick följa med oss ut!
svamp IMG_6406 (Custom) IMG_6420 (Custom)

Dumlesnittar

200 g smör
2,5 dl socker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl mjöl

ca 15 st dumlekolor som delas i tre delar

1. Lägg alla ingredienserna i en skål eller i en matberedare. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Dela dumlekolorna i 3 delar och arbeta in dem i degen lite snabbt.
IMG_6234 (Custom)
3. Dela upp degen i 2-3 längder (2 per plåt då de flyter ut en del) och grädda dem i 200 grader i ca 10 min. Håll koll på dem så att de inte blir för gräddade! Bättre att de är lite mjuka när man tar ut dem för de stelnar till sig på plåten efter en stund.
IMG_6244 (Custom) IMG_6253 (Custom)
4. Det rinner ut lite av kolan men den kan man bara skära av men en kniv medans kakan är varm. När längderna svalnat något ytterligare kan man skära dem i lagom stora snittar.
IMG_6262 (Custom) IMG_6268 (Custom)

Ät kakorna ljumna eller kalla, eller frys in dem och tina snabbt och lätt!

IMG_6360 (Custom) IMG_6382 (Custom) IMG_6387 (Custom) IMG_6390 (Custom)

 

Lämna ett svar