Krämig päronpaj

I helgen provade vi många nya godsaker, både hemlagade och direkt ifrån vår lokala ICA-handlare 😉 Först ut var den nya Ballerina-sorten med smak av choklad- och hallonmousse:
IMG_5277 (Custom) De smakade verkligen hallon och barnen gillade dem! men jag håller mig nog till originalet 😉

På kvällskvisten blev det lite godis och då provade vi Pollys nya påse med typ saltade kinapuffar:
IMG_5265 (Custom) IMG_5273 (Custom)
Som vanligt är det svårt att sluta äta sådant här godis när man väl börjat, och de var faktiskt riktigt goda

Sist men inte minst så provade jag att baka en klassisk ananaspaj men bytte ut ananasen mot konserverade päron. Hjälp vad gott det blev! och när du gör den här pajen behöver du inte förgrädda pajskalet utan allt görs i ett steg.

Krämig päronpaj

Botten:
150 g smält smör
1 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crŨme fraiche
1 stor burk konserverade päron (ca 400 g päron)
1 msk vaniljsocker
1 st ägg
0,5 dl socker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en stor kastrull och ta av från plattan.
3. Rör i övriga ingredienser till bottnen tills du har en fast deg.
4. Tryck ut degen i en smord pajform.
5. Häll av päronen och skär dem i mindre bitar.
IMG_5193 (Custom)
6. Vispa samman ägg, socker, crŨme fraiche och vaniljsocker så att det precis går samman. Vänd ner päronen och häll fyllningen i pajformen.
IMG_5214 (Custom)
7. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt pajen svalna och servera sedan med lättvispad grädde. Står sig fint några dagar i kylen!
IMG_5240 (Custom) IMG_5242 (Custom)

Kommentera