After Eight-kaka

God kväll! snart är det helg hörrni, och förra helgen hade vi kalas med en smarrig mintchokladkaka till efterrätt. Till och med min man som inte är sÃ¥ förtjust i mintsmak tycker om denna kaka dÃ¥ den har en fin balans i smakerna! SÃ¥ den vill jag dela med mig av idag 🙂

After Eight-kaka

3 st ägg
2 ½ dl socker
3 dl vetemjöl
225 g smör
200 g choklad
1 nypa salt

25 g smör
1 dl grädde
30 st after eight-bitar
IMG_4749 (Custom)

1. Smält smöret och bryt ned chokladen i mindre bitar. Låt smälta samman till en jämn smet och ställ åt sidan.
IMG_4748 (Custom)
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Vänd ned mjölet varvat med smör- och chokladblandningen. Tillsätt en nypa salt.
4. Häll smeten i en smörad och bröad form.
5. Grädda en bit ner i ugnen i 175 grader i 25-30 min. Låt kallna.
6. Smält smöret till glasyren och tillsätt grädden. Smält ned after eight-bitarna på svag värme och rör tills du har en jämn glasyr. Låt glasyren kallna lite innan den läggs på kakan. Låt lite av glasyren rinna ned på kanterna och fäst ytterligare några after eight rutor runt om. Dekorera med grädde och några myntakvistar precis vid servering.
IMG_4781 (Custom) IMG_4794 (Custom)
IMG_4779 (Custom) IMG_4812 (Custom)

Den här kakan klarar sig upp till en vecka i kylen och är en riktigt lyxig kaka till kaffet eller som efterrätt en lördagskväll!

IMG_4787 (Custom)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *