Morotskaka med passionsfruktsfrosting

Morotskaka kan man ju verkligen inte få för mycket av, eller vad säger ni? Den här gången provade jag att smaksätta frostingen med passionsfrukt och det blev en fin smakkombination! Tänk vad lite spritsade rosor kan förgylla en vanlig morotskaka och när den sedan serveras på ett vackert tårtfat glömmer man nästan bort att den är så enkel att baka 🙂

morot IMG_5572 (Custom)

Morotskaka med passionsfruktsfrosting, en springform à 24 cm

3 st ägg
3 ½ dl socker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
½ tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
4,5 – 5 dl rivna och urkramade morötter
1 ½ dl solrosolja/rapsolja

Frosting:
200 g rumsvarmt smör
200  g Philadelphiaost
3,5 -5 dl florsocker (beroende om du vill spritsa eller bre ut frostingen)
2 tsk vaniljsocker
2-3 st passionsfrukter (mogna, d v s skrynkliga)

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra varorna till kakan.
3. Skala och riv morötterna, krama även ur dem lite på överflödig vätska.
4. Sätt ugnen på 150 grader och smörj och bröa en form (ca 24 cm i diameter).
5. Vänd ned de torra varorna i ägg- och sockersmeten. Tillsätt sedan morötterna och oljan.
6. Häll smeten i formen och grädda långt ned i ugnen i ca 45-50 min eller tills kakan stabiliserat sig och då en provsticka är torr när den sticks ned i mitten av kakan.
7. Låt kakan kallna helt innan du brer eller spritsar på frostingen.
IMG_5555 (Custom)
8. Vispa alla ingredienserna till frostingen med elvisp till en fluffig massa. Skall du bre på frostingen räcker det med den mindre mängden florsocker, men vill du spritsa ex. rosor rekommenderar jag den större mängden florsocker för att få en stabilare frosting. Vänd till sist ned innehållet i 2-3 st urgröpta passionsfrukter och frostingen är färdig!

IMG_5621 (Custom) IMG_5618 (Custom)  IMG_5602 (Custom) IMG_5635 (Custom)

 

Kommentera