Paj och bubbel en helt vanlig tisdag

Wow, jag tror knappt mina ögon när jag ser i min bloggstatistik att över 8000 unika besökare har hittat till min blogg! Jag hade faktiskt tänkt att ha en bakfri dag (jag vet, det låter konstigt i mina öron med!) men när jag ser dessa siffror blir jag ju så glad och inspirerad att jag bara måste bjuda er på ett pangrecept på jordgubb- och rabarberpaj med havssalt. Och passa på medans rabarberna fortfarande är fina! Jag brukar även skiva några stänglar rabarber och frysa in så att man kan njuta lite av dem till hösten eller vintern också. Till denna fantastiska paj passade dessutom riktigt bra med lite rosa bubbel att skåla i 😉 Tack för att ni tar er tid!

IMG_3998 (Custom) Titta vilken bamserabarb jag och dottern drog upp!

Jag gjorde en halv sats av mitt vanliga recept som är tänkt för en normalstor pajform då jag bara ville fira lite med familjen ikväll 🙂 Men om du har fler gäster så är det bara att dubbla receptet!

Jordgubb- och rabarberpaj med havssalt, 4 st små ugnsformar

100 g jordgubbar
100 g rabarber
1 ½ dl socker
½ msk potatismjöl
75 g kallt smör
1½ dl mjöl
½ dl havregryn
1 tsk havssalt

1. Skär rabarberna och jordgubbarna i mindre bitar.
2. Lägg bären och rabarberna i 4 st smorda ugnsfasta formar.
IMG_4028 (Custom) IMG_4036 (Custom)
3. Blanda potatismjölet med en halv deciliter socker och häll över.
4. Tärna det kalla smöret och nyp ihop tillsammans med vetemjöl, havregryn, 1 tsk havssalt och resten av sockret (1 dl). Det skall bara bli smulor, ingen deg.
5. Täck jordgubbarna och rabarberna med smulor och strö över lite flingsalt på toppen.
IMG_4039 (Custom)
6. Grädda i mitten av ugnen i 225° i ca 10-15 min tills de fått lite färg.
IMG_4048 (Custom)
7. Servera med glass eller vaniljsås.

IMG_4074 (Custom) IMG_4096 (Custom)
bubbel1 Bubbel2 IMG_4125 (Custom) IMG_4107 (Custom)

Lämna ett svar