Grillad brownie!

Ikväll har vi grillat med familjen och för oss är det ofta så att precis när all mat är färdiggrillad så är glöden som bäst. Då har vi ibland passat på att grilla lite marshmallows eller bananer med choklad i. Vad vi däremot aldrig testat är att göra en brownie på grillen, så det var det dags för idag! Snabb smet att slänga ihop medans maten grillas och sedan sköter sig kakan under locket medans man äter. Nästa gång kommer jag nog att grovhacka ned någon smarrig choklad också.

Då alla grillar säkerligen håller lite olika temperatur när man väljer att grilla sin efterrätt, så är det bra att ha koll på kakan så att den fortfarande är lite lös i mitten när den tas av. Det här måste ni bara prova i sommar! 

Grillad Brownie, en pajform

150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
1½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ dl ljus sirap
3 st ägg
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 msk olja till pensling av form

Florsocker
Grädde
Jordgubbar

1. Pensla en ugnsfast form med matolja.
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Rör ned kakao, vaniljsocker, salt och sirapen.
4. Vispa i ett ägg i taget.
5. Vänd ned mjölet och rör till en jämn smet.
6. Häll smeten i formen och ställ den på ett galler över glöden och sätt på grillocket (jag ställde min form på grillen efter att vi grillat färdigt den andra maten).
IMG_4173 (Custom)
7. Låt stå där i ca 15-18 min, skall vara lite lös i mitten.
8. Låt svalna och pudra lite florsocker över innan du serverar den med lite grädde och jordgubbar till.

IMG_4199 (Custom) IMG_4209 (Custom) IMG_4218 (Custom) IMG_4234 (Custom)

3 reaktion på “Grillad brownie!

  1. karin Inläggsförfattare

    Hej Chrissie! Jag tror att det kan bli svårt att få den gräddad på ovansidan då tyvärr, även med lock så är det ju enbart undervärme så den gräddas ju från botten och upp känns det som. Men om du provar så kanske du skall göra i mindre formar så att de gräddas snabbare. Meddela gärna hur det gick om du provar 🙂 M v h Karin

Lämna ett svar