Kakor som går att frysa är ju kanon att baka inför sommarens varma dagar då man inte vill stå inne och baka. Här är ett recept på chokladrutor med mandel som jag väljer att grädda lite längre än en vanlig kladdkaka för att den skall vara lite lättare att skära i rutor och frysa in. Med en klick grädde och lite färska bär så är det ingen som funderar på om den varit i frysen eller ej!
Chokladrutor med mandel, 15 st
275 g smör
4 ½ dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
1 ½ msk vaniljsocker
3 st ägg
2 1/4 dl mjöl
100 g grovhackad mandel
1. Grovhacka mandeln.
2. Smält smöret i en stor kastrull.
3. Ta av från värmen och rör i socker, salt, kakao och vaniljsocker.
4. Rör i ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist mjölet och blanda väl till en jämn smet.
6. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (min var 33 x 22 cm).
7. Häll smeten i formen och strö över mandeln.
8. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Kakan skall inte vara lös när man stöter till den.
9. Låt kakan kallna helt innan du skär den i rutor.
 Vilken skattkista att hitta långt in i frysen en vacker dag…