En varm sommardag förra året bjöd min svärmor oss på en fantastisk god rabarberdrink som vi sedan gjort själva många gånger då den är riktigt läskande och fräsch. Man kan göra den med eller utan gin, den är god vilket som! Använd gärna rabarberstjälkar som är lite röda i skaftet för att få den fina rosa färgen på saften.
Kompotten som du får över när du kokar saft kan du med fördel använda till bakning! Titta gärna på dessa rabarbergrottorna och rabarbermuffinsen 🙂
Rabarberdrink, 4 martiniglas
200 g rabarber
2 dl vatten
2 dl strösocker
4 dl mineralvatten
12 cl gin
1. Skär de oskalade rabarberna i mindre bitar.
2. Koka upp vattnet och sockret.
3. Lägg i rabarberna och låt dem koka sönder (ca 5-10 min)
4. Sila den varma saften och låt kallna.
5. När drinken skall serveras blandar man i mineralvattnet och ev. gin. Skål!
Mmmmm en sån skulle jag behöva ikväll!
Den där supergoda rabarberkompotten som blir över kan man återbruka och baka lite godsaker av.
Vill ni ha lite inspiration välkommen in på min blogg och titta. http://johannavirkarochbakar.blogspot.se/?m=0
Bra tips Johanna! Jag gillar inte heller att slänga mat, så nästa gång får det bli något gott av kompotten 🙂 Kram Karin
Pingback: Småkakor och muffins på rabarberkompott | Bakinspiration.se
Pingback: Småkakor och muffins på rabarberkompott | Bakinspiration.se