Påskinspiration!

Påsken närmar sig och visst blir man ännu mer baksugen nu när det vimlar av fina påskkakor, bakelser och tårtor med mycket färg och dekorationer! I helgen provade jag ett nytt recept på glasyr där man skall vispa äggvitan och de övriga ingredienserna. Det blev en fantastiskt bra konsistens att spritsa med och då grundglasyren verkligen var vit blev den tillsatta färgen lite pastellig, urläckert om ni frågar mig! Receptet för själva kakan är ett vanligt mördegsrecept som jag lagt upp tidigare, klicka på länken nedan för att komma dit.

Kycklingkakor

Klicka här för att komma till receptet på mördegskakor/vaniljkakor

IMG_6257 (Custom) IMG_6269 (Custom)

Glasyr:
1 st äggvita
2 dl florsocker
1 krm ättiksprit (12%)
Gul och röd hushållsfärg
Små chokladkrisp/strössel till ögon

1. Baka kakorna enligt receptet ovan och låt dem kallna helt och hållet innan du dekorerar dem.
Glasyren:
2. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
3. Sikta ned florsockret och tillsätt ättikan.
4. Fortsätt vispa till glasyren är tjock och fluffig.
5. Droppa i några droppar gul hushållsfärg till önskad färg uppnåtts.
6. Fyll en sprits (jag använde en engångsspritspåse i plats för att kunna klippa ett lagom litet spritshål). Spritsa runt kakans ytterkanter och stryk ut det med en tesked eller annat litet föremål. Jag använde ett skulpteringsredskap med en kula i ena änden.
IMG_7404 (Custom)
7. Lägg en liten chokladkula till öga på varje kyckling.
8. När du spritsat allt det gula tillsätter du några droppar röd hushållsfärg i glasyren tills du fått en orange färg.
9. Spritsa eller dutta en liten näbb.
IMG_7647 (Custom) IMG_7655 (Custom) 

Lämna ett svar