Frasiga nougatrutor

Blommor och kakor är väl två underbara saker här i livet! Det är inte ofta maken kommer hem med blommor, men på alla hjärtans dag vågade han väl inte annat ;). Tulpaner är min absoluta favoritblomma och dess frasighet när man sätter dem i en vas får mig att njuta ända in i benmärgen. Och apropå frasighet så gjorde jag en underbar nougatkaka med havregryn i långpanna för ett tag sedan, en kaka som också får mig att njuta när jag sätter tänderna i dess spröda botten och lena nougat på ovansidan…receptet kommer här! 

 blommor1 IMG_2734 (Custom)

Frasiga nougatrutor, 30 st

250 g smält smör
5 dl havregryn
3 dl socker
2 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ½ msk kakao
50 g hackad mandel

250 g nougat
Strössel eller nötter/mandel

1. Smält smöret.
2. Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke.
3. Häll smöret i bunken och rör om till en smulig massa.
4. Tryck ut smulorna i en bakplåtspappersklädd långpanna.
IMG_2618 (Custom) IMG_2621 (Custom)
5. Grädda på 225 grader, ganska långt ned i ugnen i ca 10-12 min.
6. Finfördela nougaten och lägg den på den varma kakan. Bred ut med en spatel eller slickepott.
7. Strö ev. över lite strössel eller annat du gillar innan nougaten stelnar. Låt kallna, ha den gärna i kylskåpet över natten innan du skär den i frasiga och härliga rutor!

blommor3 IMG_2706 (Custom) IMG_2726 (Custom) IMG_2739 (Custom)

 

Lämna ett svar