På torsdag är det visst ostbågens dag, och då har jag passat på att göra ett recept med ostbollar som blev kanongott! En blandning av sött och salt och ostbollarna behåller sin krispighet som gör att kakan lyfts ytterligare! Jag har gjort en annan variant av det här tidigare, då med tacochips, men denna tyckte jag gav mer smak av ostbågarna och chokladen tog inte överhand som det lätt annars gör. Låter det knasigt? Strunt i det! prova och gör någon glad på ostbågens dag 🙂
Choklad- och ostbollskaka
250 g ljus choklad
1/4 dl ljus sirap
50 g smör
Ostbollar/ostbågar efter behag
1. Lägg plastfolie i botten av en avlång form (mindre brödform t ex).
Â
2. Smält choklad, sirap och smör över vattenbad.
3. Häll chokladen i formen när den svalnat något (så inte plasten smälter) och tryck sedan i lite ostbollar.
Â
4. Låt stå kallt några timmar (jag hade min kallt över natten).
5. Skär sedan i längder och njut av en blandning av sött och salt! Och tro det eller ej men ostbollarna är fortfarande krispiga 🙂
Hej! Hur mycket socker ska det vara i??
Hej Emma! Förlåt för sent svar, men det hade smugit sig in ett fel i texten! Det skulle stå smör och inte socker. Så nu stämmer receptet 🙂 Ber tusen gånger om ursäkt och tack för att du besöker min blogg <3 Kram Karin