Blåbärskladdkaka

I veckan provade jag att baka en riktigt blå och ”blåbärig” kalddkaka som blev sååå god! och blå! Jag använde mig av blåbärspulver (finns i välsorterade livsmedelsbutiker) för att få en kraftigare blåbärssmak och på köpet fick jag den härliga blå färgen!
img_1505-custom

Blåbärskladdkaka

200 g smält smör
1 ½ msk blåbärspulver
2 st ägg
2 ½ dl mjöl
3 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker

Färska eller frysta blåbär
Vispad grädde till servering

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret och tillsätt blåbärspulvret så att det löser sig ordentligt.
3. Vispa ihop ägg och socker (elvisp behövs ej) och tillsätt sedan det avsvalnade smöret.
4. Tillsätt mjölet och vaniljsockret, rör slätt.
5. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
6. Häll smeten i formen och strö över blåbär innan den gräddas i ca 180 grader i ca 30-35 min (den kan vara lite lös i mitten men ha stelnat i kanterna).
7. Avnjut denna blåa underbara kladdkaka med vispad grädde.

img_1482-custom img_1498-custom
img_1485-custom

Kommentera