Mockabiskvier

Lördag står på schemat och visst klämmer vi in en fikastund? Mitt fredagsmys bestod av att baka helt underbara mockabiskvier! Alltså kaffe och choklad är ju en utsökt kombo och när de möts i en len biskvi, ja då blir det inte mycket bättre 😉

De här läckra chokladkaffebönorna köpte jag på ett homeparty med bakgrejer och sedan har de tyvärr blivit bortglömda, men nu passade de ju perfekt som toppen på mina mockabiskvier. Titta in på Stjärngärdet gourmét och deras webshop för att inspirerad band mycket fina och goda saker till era bakverk!
img_0800-custom img_0809-custom

Mockabiskvier, ca 30 st
150 g riven mandelmassa, rumsvarm
1 äggvita
1 dl socker

1. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med äggvitan och sockret. Jag använde en elvisp.
2. Klicka eller spritsa ut bottnarna på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper, inte för tätt bara. Jag använde min spritspåse utan tyll.
3. Grädda bottnarna i 175 grader i 12-15 min tills de fått lite gyllene färg.

4. Låt bottnarna kallna helt på plåten innan du försiktigt lossar dem från bakplåtspappret och lägger dem med bottensidan uppåt.
img_0788-custom

Mockasmörkräm
200 g rumsvarmt smör
5 tsk varmt vatten
3,5 tsk snabbkaffe
5 dl florsocker
2 st äggula

1. Värm vattnet i micron och lös kaffet i det.
2. Vispa det rumsvarma smöret, äggula och lite av florsockret. Tillsätt lite kaffe i taget och sedan resten av florsockret. Jag tycker det ibland det krävs mer eller mindre florsocker för rätt konsistens så prova dig fram, kanske vill du även ha lite mer kaffesmak? Men såhär är jag nöjd 😉
3. Använd t ex en smörkniv för att bre på och forma biskvierna lite toppiga. Det blir lite kladdigt men övning ger färdighet..
img_0791-custom
4. Ställ biskvierna i frysen en stund.
5. Smält mörk choklad över vattenbad, tillsätt ev. någon droppe smaklös olja (typ rapsolja) för en lite tunnare choklad (men inte för mycket – då rinner chokladen av!).
6. Låt chokladen svalna något innan du doppar biskvierna i den. Lägg på valfri dekoration innan chokladen stelnar.
biskvi img_0862-customimg_0884-custom   img_0852-custom

Lämna ett svar