Klassiska struvor

Nya loppisfynd gjorda idag! Två prima struvjärn för 5 kr st är ju som hittat 🙂 Jag hittade också några gammaldags juldekorationer som jag inte alls vet var jag skall ha men jag kunde bara inte gå till kassan utan dem 😉 Dessa fynd sammanföll dessutom med en oplanerad lördag så idag hade vi inga ursäkter för att INTE prova att göra struvor. Maken älskar dem man köper i affären men jag tycker de är lite för hårda. Men de här blev bara sååå spröda och goda att han inte får ha dem för sig själv om man säger så…

IMG_6436 (Custom) IMG_6390 (Custom)
IMG_6448 (Custom)IMG_6447 (Custom)IMG_6449 (Custom)

Klassiska struvor, ca 20 st

1 st ägg
1 dl mjöl
½ dl grädde
½ dl mjölk
1 nypa salt

Neutral olja till friteringen
Strösocker att vända de friterade struvorna i

1. Vispa samman ingredienserna till en jämn smet. Låt svälla en stund.
2. Värm oljan till 180 grader i en fritös eller en gryta som du lägger i en ugnstermometer i.
3. Doppa struvjärnet i den varma oljan en stund och sedan i smeten (OBS bara så djupt att du fortfarande ser botten på struvjärnet, detta så att du kan få loss struvan sedan).
4. Fritera struvan gyllenbrun ca 1 min. Peta sedan av den med en gaffel och låt rinna av på ett hushållspapper.
5. Vänd struvan i strösocker medans den fortfarande är varm.

IMG_6391 (Custom) IMG_6394 (Custom)

Kommentera