Centerkladdkaka

Tisdagskvällen är här och jag börjar redan tänka pÃ¥ vad man skall äta till helgen, gör ni det med? 🙂 DÃ¥ kom jag och tänka pÃ¥ att jag i förra veckan bakade en härligt kladdig kladdkaka med center i. Som jag älskar detta ”simpla” bakverk men bland känns det kanske lite trÃ¥kigt att servera samma gamla kladdis som alltid, och dÃ¥ kommer här ett nytt dekorationstips. Leta upp en gammal spetsduk och lägg över som en schablon när du skall florsockra kakan, det blir jättevackert och ser mer arbetat ut. Tänk att dessa smÃ¥ puttinuttiga dukarna som ofta lÃ¥g under krukorna i vardagsrumsfönstret bÃ¥de hemma hos oss och hos farmor och farfar kom till användning igen 🙂

Centerkladdkaka

150 g smält smör
3 ½ dl socker
3 st ägg
1 msk vaniljsocker
4 ½ msk kakao
En rejäl nypa salt
2 dl vetemjöl
2 rullar Center

1. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
2. Rör i sockret, vaniljsockret och ett ägg i taget.
3. Vänd sist ned kakaon, saltet och mjölet till en jämn smet.
4. Smörj och bröa en ugnsform ca 24 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och lägg i Center-chokladen.
IMG_4133 (Custom) IMG_4139 (Custom)
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-25 min. Den får gärna vara liiite lös i mitten när man tar ut den, då blir den lagom kladdig när den svalnat och stelnat.

Lägg en spetsduk på den kalla kakan och pudra rejält med florsocker över!
IMG_4388 (Custom) IMG_4387 (Custom)

Sim salabim sÃ¥ har du ett vackert mönster pÃ¥ kakan och den vanliga kladdkakan ser helt plötsligt lite mer exklusiv ut 🙂 Tack lilla mamma för att du sparat lite gamla dukar!
IMG_4426 (Custom) IMG_4425 (Custom)center IMG_4484 (Custom) IMG_4491 (Custom) IMG_4458 (Custom)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *