Havreformar med dajm

Ohoj! nu har jag äntligen sjunkit ned i soffan efter nattning av busfröna. Maken är i Göteborg och springer midnattsloppet och jag passar på att titta till bloggen som tyvärr inte fått lika mycket kärlek som den förtjänar, men det är alltid lika roligt att få göra ett nytt inlägg och bjuda er läsare på något nytt till kaffet 🙂 Idag delar jag med mig av en riktig smarrig kaka som man rör ihop snabbt! Havreformar som är goda som de är men som blir totalt livsfarliga när man blandar i grovhackad dajm…

Havreformar med dajm, 25-30 st

125 g smör, smält
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1 st ägg
1 nypa salt
1 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 st dubbeldajm, grovt hackade

1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
2. Blanda de torra varorna i en stor bunke och häll över smöret i denna.
3. Tillsätt ägget och den grovhackade dajmen.
IMG_3576 (Custom)
4. Klicka ut smeten i 25-30 mindre aluminiumformar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 min.
IMG_3583 (Custom) IMG_3617 (Custom)
IMG_3618 (Custom) IMG_3619 (Custom)

Kakorna går finfint att frysa annars förvarar du dem i en tätslutande burk i kylen.
IMG_3704 (Custom) IMG_3685 (Custom) IMG_3681 (Custom)

Kommentera