Choklad- och polkasnittar

God kväll i stugorna! Det har inte blivit så mycket bakande i veckan som gått då jag hoppat in och jobbat lite extra och helgen vet jag inte var den tog vägen? Men jag har en liten goding till kaka på lut som vi bjöd på förra helgen då vi hade födelsedagskalas. Gör den bara som en enkel chokladsnitt eller pimpa den med choklad och polkagris eller varför inte lite strössel innan gräddning? Småkakor kan man aldrig få för mycket av!

Choklad- och polkasnittar

200 g smör
2 ½ dl socker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
4 dl mjöl

Vit choklad, smält
Lite neutral olja (ex. rapsolja)
Krossade polkagrisar

1. Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker i matberedaren eller med elvisp.
2. Rör i de torra varorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder som läggs på bakplåtspappersklädda plåtar, jag lade en på längden på varje plåt.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-14 min.
5. Låt kakorna svalan något innan man skär dem i snittar. Låt kallna på plåten.
IMG_1528 (Custom) IMG_1520 (Custom)
6. Smält den vita chokladen över vattenbad och rör i lite neutral olja för att få den lite mer lättflytande. Doppa ändarna i chokladen och strö över lite krossade polkagrisar.
IMG_1549 (Custom) IMG_1547 (Custom)
IMG_1583 (Custom) IMG_1586 (Custom)

Kommentera