Polkasnittar

Nä hörrni, nu är det dags för en enkel och snabb snittkaka igen. I dessa godingar har jag blandat i krossade polkagrisar och det blir bara sååå gott att man måste prova för att förstå vad jag menar. Perfekt att baka och frysa in, tinar snabbt och är fortfarande lika goda 🙂

Polkasnittar

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
ca ½ dl krossade polkagrisar

1. Rör smör, socker och sirap poröst.
IMG_3952 (Custom)
2. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker separat och vänd sedan ned de torra varorna i smörblandningen. Blanda sist i lite krossade polkagrisar.
IMG_3967 (Custom)
3. Forma till två längder och lägg dem en bit isär på en plåt med bakplåtspapper.
IMG_3980 (Custom) IMG_3975 (Custom)
4. Platta till dem något och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-14 min. Låt kakorna svalan lite på plåten innan du skär dem i snittar med en vass kniv.
IMG_3994 (Custom) IMG_4016 (Custom)
IMG_4030 (Custom)

Om man vill kan man strö lite grovt krossade polkagrisar över kakorna vid servering. Namnam! som vår lilla 1-åring säger 😉
IMG_4042 (Custom) IMG_4037 (Custom)
IMG_4118 (Custom) IMG_4114 (Custom)

Kommentera