Semlekladdkaka

Hej på er!

På tisdag är det fettisdagen eller semledagen och vi är nog många som tycker att det är en extra trevlig dag 😉 Tråkigt nog så har jag tappat bort min bästa recept på just semlebullar, ett recept som verkligen gav luftiga och fina bullar. Därför provade jag ett annat förra helgen och fyllde dem med mandelmassa och pärongrädde, men de blev inte som jag önskade o konsistensen så jag får leta vidare och hoppas att det kommer fram till nästa fettisdag.
IMG_2113 (Custom)
Men jag vill passa på att ge er ett gott tips på en variant på semla om man inte har tid att göra egna semlor eller kanske inte gillar de vanliga rent av, nämligen en supersnabb semlekladdkaka med smak av mandelmassa och kardemumma! 
IMG_2527 (Custom) IMG_2599 (Custom)

Semlekladdkaka

125 g smör
2 st ägg
2 ½ dl socker
75 g riven mandelmassa
2 ½ dl mjöl
1 nypa salt
2 tsk malen kardemumma
2 tsk vaniljsocker

1. Smält smöret i en gryta.
2. Ta av den från värmen och tillsätt övriga ingredienser.
3. Smöra och bröa en form och häll i smeten.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-16 min. Min form var av porslin som leder värme lite sämre vilket gjorde att jag hade inne den i 16 min. Men om jag hade gjort kakan i en springform t ex tror jag att gräddningstiden hade varit mindre, såsom 10-12 min. Kakan skall i alla fall vara fast i kanterna men fortfarande lite dallrig i mitten.
5. Låt kakan kallna och servera sedan med grädde ev. smaksatt med lite malen kardemumma.
IMG_2530 (Custom) IMG_2556 (Custom)IMG_2606 (Custom) IMG_2585 (Custom)

Lämna ett svar