Saftigaste chokladkakan

Jag fick häromdagen en förfråga om jag ville skänka några bakverk till en basar i december och då jag just gick och funderade på var jag skulle ta vägen med allt jag vill baka inför jul kändes det som om ödet hade ett finger med i spelet 😉 Då får man ju baka saker som lätt går att paketera och transportera inför försäljning. Jag kom då att tänka på denna kaka som nog ingen som kan bli besviken över, och den håller sig saftig i flera dagar i rumstemperatur. Just denna kaka åt vi upp själva men man vill gärna provbaka innan man ger bort något så man vet att kvalitén är den bästa! 😉

IMG_5796 (Custom)

Saftigaste chokladkakan

225 g smält smör
70 g mörk choklad
4,5 dl socker
3, 75 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakao
3 st ägg
2,25 dl hett vatten

Florsocker att pudra över kakan innan servering.

1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt gallret långt ned i ugnen.
2. Smält smöret och chokladen på svag värme.
3. Blanda alla de torra varorna för sig.
4. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
5. Sikta ned de torra varorna i äggblandningen och tillsätt smör- och chokladblandningen.
6. Tillsätt sist det heta vattnet och rör slätt (det blir en ganska lös smet).
7. Häll smeten i en smord och mjölad form.
IMG_5327 (Custom) IMG_5339 (Custom)
8. Grädda kakan i ca 35-40 min i 175 grader. Kakan skall ha stelnat när man stöter till den men behöver inte vara helt torr.
9. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.
IMG_5418 (Custom) IMG_5387 (Custom)

Pudra lite florsocker över kakan då det blir en fin effekt med det mörka och ljusa tillsammans. Särskilt om man har en form med mönster som jag hade (inhandlad på Ã…hléns för 199 kr nu i höstas), då kommer verkligen formen till sin rätta!

IMG_5425 (Custom) IMG_5443 (Custom)

Denna kaka står sig bra framme i rumstemperatur med plast över i flera dagar då den är så saftig!
   
chokladkakka IMG_5796 (Custom)

 

Lämna ett svar