Spröda pepparkakssnittar med dumle gingerbread

När jag och barnen var och handlade igår slank det ned en dumlepåse i vagnen och jag visste direkt vad jag ville baka med denna juliga utgåva, nämligen spröda mördegssnittar med seg dumle i. Det är både roligt och lite stressande med alla nya smaker i godissortimentet, man måste ju prova allt och inte vet man hur länge de finns i hyllan! Den här varianten av dumle tror jag gör sig bäst i bakverk, då min hjärna inte hänger med på att en dumlekola inte smakar dumle 😉 Dessa snittar blev både spröda och sega och det fanns knappt kvar några på plåten för att ta kort på vilket jag tolkar som att familjen tyckte om dem…

dumle IMG_5161 (Custom)

Gillade du dessa kakor är jag övertygad om att du gillar dess föregångare, nämligen mjölkchokladsnittar som du hittar här.

Spröda pepparkakssnittar med dumle gingerbread, ca 15-20 st

175 g smör
2 dl socker
3 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl mjöl
1 msk pepparkakskryddor
1 tsk bakpulver
1 krm salt
15-20 st dumlekolor

1. Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap poröst.
2. Tillsätt mjöl, salt, bakpulver och pepparkakskryddor. Vispa tills det nästan går ihop till en deg.
3. Dela dumlebitarna i tre delar och tillsätt i degen. Krama ihop till två korta längder på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till dem något.
IMG_5166 (Custom)
4. Grädda i 175 grader i ca 12-15 min eller tills det att det börjar uppstå sprickor på ytan av längderna. Det rinner ut lite dumlekola men den är bara att skära bort med en vass kniv när längderna svalnat.
IMG_5172 (Custom)
5. Skär längderna i snittar då de fått svalna en stund.
IMG_5174 (Custom) IMG_5181 (Custom) IMG_5189 (Custom) IMG_5191 (Custom)

Nu är  mitt idéblock nästan fullt av allt man vill baka inför advent och jul, tur att det kommer fler jular om man inte hinner med allt just detta året…

IMG_5295 (Custom) IMG_5258 (Custom)  IMG_5276 (Custom) IMG_5275 (Custom)

Lämna ett svar