Färgsprakande vaniljcupcakes

Nu är det höstlov i vår del av landet och sonen och hans bästa kompisen är lediga från förskolan. Då passade jag på att låta dem baka cupcakes från grunden och sedan dekorera med frosting och massa färgglada toppings. Jag måste erkänna att jag var lite orolig för om jag skulle kunna hålla fingrarna i styr och inte rätta till och styra upp alldeles för mycket men det behövdes inte, de var kanonduktiga! Receptet tog vi från ett klassiskt bakhäfte om ni känner igen det från förr? Tydliga bilder där varje moment är med. Vi dubblade dock receptet men fick ändå lika många muffins som det skulle ha blivit på en sats. Slutsatsen jag drar av det är att även vår klassiska muffins har blivit dubbelt så stora idag mot vad den var förr…

IMG_2375 (Custom) IMG_2387 (Custom) IMG_2392 (Custom)

Färgsprakande vaniljcupcakes, 12 st

100 g smält smör
2 st ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

dr. Oetkers pulvermix för frosting + mjölk
Hushållsfärg
Diverse strössel

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret.
3. Blanda de torra varorna eller rör ned dem var för sig i ägg- och sockersmeten. Någon mjölklump här och var är inget att vara rädd för 😉
IMG_2411 (Custom) IMG_2400 (Custom)
4. Tillsätt sist mjölk och smör. Rör slätt.
5. Fyll muffinsformar till ca 3/4 och grädda dem mitt i ugnen i 200 grader i 12 min.
IMG_2428 (Custom) IMG_2436 (Custom)

Sitt gärna nära varandra och titta lite på hur muffinsen har det i ugnen också!
cup3
6. Låt kallna helt innan man spritsar dem med frosting.
IMG_2454 (Custom) IMG_2473 (Custom)

Pulvermixen tillsammans med lite mjölk vispades till fluffig frosting med elvisp och sist delade vi upp frostingen i två bunkar och färgade den ena med blå färg och den andra med lite röd färg. Till er som tror att det var tjejen som valde den rosa färgen och killen den blåa färgen kan jag säga ”tji!” det var precis tvärtom! Spritsa och dekorera tills det inte finns tillstymmelse till plats kvar på muffinsen 😉 Om jag skulle använda denna pulvermix igen skulle jag nog tillsätta någon smakessens då den inte smakar så mycket i sig.
cup1 IMG_2490 (Custom)
IMG_2523 (Custom) IMG_2512 (Custom)
IMG_2530 (Custom) IMG_2578 (Custom)

De underbara cupcakesen tog vi med ut till lekplatsen då solen tittade fram efter bakningen. Där var det fler mammor som kommit ut med sina barn då det även var ljumma vindar som gav en temperatur på ca 12 grader, och för ett ögonblick glömde man att det var slutet på oktober…
IMG_2611 (Custom) IMG_2615 (Custom) 
IMG_2619 (Custom) 
IMG_2617 (Custom)

Lämna ett svar