Nu har jag provat den andra varianten av citruszest som kanske kommer i dr.Oetkers sortiment längre fram. Förra gången provade jag den med citron när jag gjorde underbara lemon sugar cookies och nu var det apelsinsmaken som fick komma fram i mina minichokladcupcakes. Självklart kan man använda sig av rivet apelsinskal och kombinationen apelsin och choklad är ju klockren! Blev lite inspirerad av den kommande Halloweenhelgen och lät några läbbiga spindlar vakta kakfatet…
Apelsin- och chokladmuffins, ca 15 st stora eller ca 30 st små
100 g smör
2 st ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 påse dr.Oetker apelsinzest eller skalet av 1 apelsin
1. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en bunke.
2. Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Sikta ned de torra varorna och apelsinzest/skal och tillsätt sist smöret.
5. Blanda slätt och fyll mini eller vanliga muffinsformar med smet ca 3/4 fulla.Â
6. Grädda vanliga muffins i 200 grader i 10-12 min, och minimuffins i 175 grader i 10-12 min.Â
7. Låt svalna innan du spritsar på frostingen och dekorerar.
Vit chokladfrosting:
100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan.
2. Vispa upp smöret och tillsätt lite choklad i taget medans du vispar.
3. Tillsätt florsockret, vaniljsockret och osten och vispa riktigt fluffigt.
4. Spritsa frostingen på dina muffins och dekorera med ex. strössel.
Â
Jag köpte både minimuffinsformarna och Halloween-strösslet på Panduro Hobby.
Â
Â