Prinsesskakor

Imorgon skall vi hälsa på hos vänner som nyligen fått en liten dotter! Min ”lilla” tös är ju redan 14 månader så det skall bli så mysigt att få se de där små händerna och fötterna som de riktigt små barnen har. Jag vet ju själv hur låst man kan vara med en liten som kanske vill amma långa stunder eller som håller en vaken på natten, så jag tänkte ta med mig något till kaffet för att underlätta, och självklart för att jag får baka små söta rosa kakor!  🙂 Det blev mördegskakor utstansade som prinsesskronor (formen köpte jag här) täckta med candy melt som är en sorts färgad choklad (smakar som vit choklad ungefär) i pastillform som man lätt smälter över vattenbad eller i micron. Candy melts används ofta som överdrag till cake pops men de passade även bra till dessa kakor. Jag tillsatte lite rapsolja för att få en lite mer tunnflytande choklad.

CANDY2 IMG_8247 (Custom)

Prinsesskakor, ca 48 st

Receptet på vaniljkakorna hittar du här.

Candy melts
Lite rapsolja
Dekorationspärlor i socker

1. Gör degen enligt receptet i länken ovan. Låt degen vila ca 30-60 min och kavla sedan ut på rejält mjölat bakbord. Stansa ut prinsesskronorna och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
IMG_8165 (Custom) IMG_8168 (Custom)
2. Grädda kakorna i 220 grader i ca 3-5 min. De här kakorna skall inte få färg. Låt svalna på plåten.
IMG_8262 (Custom)
3. Smält candy meltsen i en skål i mikron tillsammans med lite rapsolja (ca 1 tsk olja till 100 g candy melts). Klicka upp den smälta chokladen i en spritspåse med en liten öppning och spritsa längs kanterna på kakan. Bred sedan ut chokladen med något lämpligt verktyg eller ett finger. Dekorera med några sockerpärlor.
IMG_8270 (Custom) IMG_8279 (Custom)
4. Man kan också använda candy meltsen som ”lim” för att bara sätta några dekorativa sockerkulor högst upp i kronan.
IMG_8294 (Custom) IMG_8296 (Custom)

Kakorna lade jag i en enkel burk från Panduro som jag dekorerade med lite söta stickers :).

peinsess  IMG_8347 (Custom)  IMG_8340 (Custom)  IMG_8412 (Custom)

 

Lämna ett svar