Geléhallongrottor

God förmiddag! Helgen har bjudit på mycket hemmafixande och planerande inför både fortsatt renovering hemma men även något så härligt som julklappar! Klappar har redan slagits in och gömts undan för att nyfikna små barn inte skall hitta dem före julafton :).  Jag som många andra älskar julen och har alltid svårt att hålla mig till rätt månad både när det gäller att julpynta och baka julgodis, men än har jag inte bakat knäck i alla fall 😉

Idag vill jag dela med mig av en riktigt enkel och barnslig kaka som garanterat går hem på barnkalasen! Snabba mördegskakor som fylls med i detta fallet ett geléhallon men varför inte stoppa i vad just du eller födelsedagsbarnet gillar? Kan tänka mig att det mesta blir gott 🙂

IMG_5617 (Custom)

Geléhallongrottor, 15 st

2 1/4 dl vetemjöl
½ dl socker
½Â krm salt
100 g kallt smör
Rivet skal av en citron
15 geléhallon

1. Blanda smör och socker i en matberedare till en krämig massa.
2. Tillsätt mjöl, salt och skalet av en citron. Mixa tills det går ihop till större degklumpar.
3. Forma degen till 15 st bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
IMG_5611 (Custom)
4. Platta till dem något och grädda i 200 grader i 8-10 min.
5. Så fort du tar ut dem ur ugnen trycker du ner ett geléhallon i varje kaka.
IMG_5654 (Custom) IMG_5653 (Custom)

Enkla och barnsliga kakor som garanterat går hem hos alla godismonster! Prova gärna att byta ut geléhallonen mot något annat godis eller choklad som du gillar :). Den djupt röda saften i kannan är hemmagjord körsbärssaft som min svärmor skämmer bort oss med varje år, lycka!

IMG_5678 (Custom) IMG_5697 (Custom)  IMG_5704 (Custom) IMG_5694 (Custom)

Lämna ett svar