Mmmm&m…

Tidningen Hembakat är en underbar tidning för oss bakälskare. Har du inte läst den förut så gör det! Den innehåller både lätta och mer avancerade recept, och har inslag av både barnsliga och mer stilrena bakverk. De har också en bakskola där man tydligt visar hur ett recept skall följas, och där hittade jag ett recept på kakor med godiset m&m’s på. Det verkar som om jag är inne i en period med mycket godis i bakverken nu, men det blir ju så gott!

Jag experimenterade med att dela degen i 2 delar och göra en del till en stor kaka som dekorerades med m&m’s och sedan skärs i bitar liksom en pizza, dessa kallar jag för pizzakakor 🙂 den andra delen gjorde jag enligt receptet där man skulle blanda i lite m&m’s i degen och sedan forma till längder. Båda blev jättegoda! men nästa gång jag gör pizzakakan skall jag lägga m&m’s lite tätare då de flyter ut under gräddning. 

Cookies med m&m’s 

125 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1½ brunt farinsocker
1 st ägg
1 msk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 dl mjöl
1 påse m&m choco

m&m IMG_1705 (Custom)

1. Mät upp alla ingredienser förutom mjölet och chokladlinserna i en stor bunke.
2. Vispa samman dem med en elvisp och tillsätt sedan mjölet.
3. Välj om du vill ha några chokladlinser i smeten eller inte, jag hade det i snittarna men inte i pizzan. Om du väljer att blanda ned några så skall dessa bara arbetas in lätt då de annars kan släppa färg.
4. Om du vill göra pizzakakor delar du degen i 2 delar och trycker ut varje deg på varsin plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock. Lägg m&m’s på kakorna (gärna tätt då de sprider ut sig mer när kakan gräddas).

IMG_1718 (Custom)

Om du vill göra snittar delar du degen i 2 eller 4 delar (beroende på hur stora kakor du vill ha) och forma dem till längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper (två längder/plåt). Garnera med chokladlinser.

IMG_1729 (Custom)

5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-15 min. Låt kakorna svalna på plåten några minuter innan du skär dem i bitar.

Pizzakakor:
 IMG_1748 (Custom) IMG_1759 (Custom)

Snittar:
IMG_1750 (Custom) IMG_1768 (Custom)

Lämna ett svar