Längst in i det belamrade kylskåpet skymtade jag en förpackning med Keso som inhandlats för ett bra tag sedan. Det var hög tid att äta upp den, så det fick det bli ostkaka med grädde och päron till mellanmål. Det här receptet fick jag tips om i ett häfte från BVC med tips på mellanmål till det lilla barnet. Jag brukar dock utesluta hackad mandel när vår minsta skall vara med och äta. Kanongott blir det i alla fall!
Ostkaka gjord på Keso, 4 portioner
½ dl finhackad sötmandel
2 st ägg
2 msk socker
1½ msk vetemjöl
1 dl grädde
1 dl mjölk
250 g Keso
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Finhacka mandeln.
3. Vispa samman ägg och socker lite lätt.
4. Blanda i mjöl, grädde, mjölk, Keso och sötmandel.
5. Häll smeten i en eller flera mindre smorda formar.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 40-45 min tills den stelnat och fått lite färg.
Â
Servera kesokakan med grädde och jordgubbssylt!