Dajmglass

Efter ett macaronbak blev det äggulor över och då jag vill ta vara på all mat blev det naturligt att till efterföljande kvälls middagsbjudning överraska med dajmglass. Det här receptet slänger man ihop på 15 minuter och sedan sköter det sig själv i frysen.

Dajmglass, 6-8 portioner

4 st äggulor
1 dl socker
4 dl grädde
1 msk vaniljsocker
3 st dubbeldajm
1 msk ljus sirap

Garnering:
1 dubbeldajm

1. Vispa äggulorna med sockret.
2. Vispa grädden och vaniljsockret hårt i en annan bunke.
3. Grovhacka dajmen.
4. Rör ned sirap och dajm i äggsmeten.
5. Vänd ned grädden i smeten tills den har blandats helt.
6. Ös upp glassen i valfri form (ex. springform, silikonform eller vanlig plastburk).
7. Ställ in i frysen i några timmar.
8. Finhacka dajmen och strö över glassen vid servering.

Jag valde att fylla några silikonformar som såg ut som små paket. Glassen smakar bäst när den fått smälta lite i rumstemperatur.

IMG_5270 (Custom) IMG_5271 (Custom)

 

Lämna ett svar