Att ha godis i sina bakverk är ju som att njuta av allt gott på samma gång! Här kommer ett riktigt chokladigt recept på muffins med dumle i. Om man inte gillar just dumle kan man trycka i vad man har hemma, t ex after eight eller marshmallows.
Dumlemuffins, ca 15 st
175 g mörk choklad
75 g ljus choklad
200 g smör
3 st ägg
2½ dl socker
2½ dl vetemjöl
1 påse dumle, ca 220 g
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Smält smöret i en gryta och bryt chokladen i mindre bitar innan du smälter med den i smöret. Låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Grovhacka dumlen.
5. Sikta ned mjölet i äggsmeten.
6. Tillsätt den avsvalnade smör- och chokladblandningen och rör slätt.
7. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smeten, och tryck ned några bitar dumle. Jag använder alltid en muffinsplåt för att muffinsen skall behålla formen bättre.
8. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10-15 min.
När muffinsen kallnat tog jag bort muffinsformen och dekorerade dem med en vårig fjärilsbård från www.alltomcupcakes.se .