Godis är som bekant ett uppskattat inslag i min bakning, och den här gången var det Toffifee som fick bekänna färg! Jag hittade så söta toffifee-munsbitar på bloggen Baka med Frida och ville prova dem direkt. Jag valde att tredubbla satsen och hällde smeten i en mindre långpanna. Tänk på att inte ta en för stor panna för då blir smeten för tunn för att sedan kunna trycka i kolorna i. Min blev precis på gränsen ;) Men det blev en underbart chokladig brownie som man lätt kan variera med lite nötter eller hackad vit choklad i.
Toffifeebrownie, 24 st små bitar
180 g smör
300 g strösocker (3,5 dl)
1 msk vaniljsocker
135 g mjöl ( 2 1/4 dl)
3 st ägg
1 tsk bakpulver
60 g kakao (1,5 dl)
2 nypor salt
24 st toffifee
1. Smält smöret i en kastrull och ta av grytan från plattan.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt i en bunke.
3. Rör i sockret i det smälta smöret.
4. Tillsätt ett ägg i taget i grytan.
5. Vänd ned de torra varorna i grytan och häll smeten i liten långpanna klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-12 min tills kakan stelnat i kanterna men fortfarande är lite lös i mitten.
7. Ta ut kakan och tryck ned toffifee-kolorna.
8. Låt svalna och sedan stå kallt i kylskåpet några timmar. Skär i rutor och avnjut med en klick grädde.