En skafferirensning resulterade bland annat i de här busenkla läckerbitarna! Jag utgick från ett gammalt urklipp från Allers som min farmor sparat, men bytte ut lite kokos mot kokosmjöl och de blev om möjligt ännu godare
Kokosformar, ca 20-25 st
125 g smält smör
140 g kokos
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
½ dl kokosmjöl (går att ersätta med kokos, ta då 200 g kokos istället för 140 g kokos).
2 st ägg
1 nypa salt
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Blanda alla de torra ingredienserna i sen stor bunke. Om man inte har kokosmjöl kan man ersätta med mer kokos (totalt 200 g, d v s en hel påse).
- Tillsätt sedan smöret och äggen. Rör slätt.
- Klicka ut smeten i småbrödsformar och ställ på en plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 180° i ca 10-12 min eller tills det att kakorna fått fin gyllene färg.