Det här kakan är en riktig godbit full med härlig mjölkchoklad! Den är enkel att göra och går utmärkt att frysa vilket gör den till en praktisk kaka som kan ligga redo i frysen och snabbt tinas upp när man får spontant besök. Risken är bara att de aldrig hinner in i frysen utan äts nybakade från plåten, så ett tips är att göra dubbel sats.
Mjölkchokladsnittar, ca 15 st
175 g rumsvarmt smör
½ dl ljust muscovadosocker
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
1½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
1 krm salt
200 g Marabou mjölkchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Grovhacka mjölkchokladen.
Â
3. Vispa smör, socker, muscovadosocker, sirap och vaniljsocker poröst.
4. Blanda de torra varorna och chokladen.
5. Rör ned mjölblandningen i smörsmeten och ta hjälp av händerna det sista och krama ihop degen till en längd lika lång som en ugnsplåt. Tryck till den något med handflatan.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 18-25 min tills kakan spricker på ovansidan men känns hård om man trycker lite på den.
 7. Låt kakorna svalna på plåten, och efter ca 10 min går det bra att skära längden i lagom stora snittar.
Â
Servera gärna de ljuvliga kakorna med ett glas kall mjölk till! Den underbara Marimekko-burken har jag fått av en betydelsefull vän, så den kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Så vad passar väl bättre att förvara i den än kakor som både jag och hon älskar…
Ser god ut , den ska jag testa med vit choklad till min mans födelsedag .
Tack för att Du delar med dig av allt gott .
Hej Inger! Vad roligt att du inspireras av min blogg 🙂 Det blir säkert minst lika gott med vit choklad, lycka till! Kram Karin
Pingback: Mjölkchokladsnittar. | Petras Pärlor