Den här citrussalladen är en av min mammas absoluta favoriter i dessertväg! Det var dessutom efterrätt som serverades på vårt bröllop vilket gör att den ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Den är vacker, den är fräsch och den är god!
Citrussallad, 4 portioner
1,5 dl vatten
1 dl socker
2 st kanelstänger
2 st röda grapefrukter
6 st apelsiner (går även bra att byta ut någon mot blodapelsin för att få ytterligare färg i salladen)
Vispgrädde
Malen kanel
1. Skär citrusen i klyftor med skalet på. Skär sedan bort skalet med en vass kniv så att även det vita försvinner på dem. Lägg allt i en stor skål.
2. Koka upp vatten, socker och kanelstängerna.
3. Låt sockerlagen kallna helt innan den hälls över citrusen.
Â
4. Låt gärna stå över natten för att citrusen skall marinera sig ordentligt i kanel- och sockerlagen.
5. Servera salladen med en klick grädde som vispats och smaksatts med lite malen kanel.
Â