Päronmazariner

De här läckra päronmazarinerna gjorde jag för ett tag sedan men de hamnade i frysen då jag ville invänta ett bra tillfälle att bjuda på dem. Så när jag i veckan hade avslutade ett gästspel på jobbet tyckte jag att tillfället var inne! De är verkligen lyxigt med mazariner och man njuter av varje komponent för sig.

Päronmazariner, 12 st
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 ½ dl mjöl

Mandelfyllning:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

2-3 mogna conferencepäron
Ev. lite hackade pistagemandlar att strö över mazarinerna när de glaserats

1. Blanda samman ingredienserna till mördegen och nyp snabbt ihop till en deg. Antingen kan man sedan låta degen vila 30 min i kylskåpet för att sedan kavla ut degen och göra rundlar som läggs i formarna. Eller så gör man som jag gjorde, delade degen direkt i 12 st bollar direkt efter att den arbetats ihop och tryckte ut varje boll längs med formens kanter. Därefter lät jag formarna stå på en bricka i kylen ca 30 min. Jag tycker det är lättare att jobba med degen innan den varit i kylen och det är detta momentet som är lite pilligt, annars är det en enklare kaka att baka än vad man kan tro…
IMG_7244 (Custom)
2. Under tiden formarna är kylen kan man blanda samman alla ingredienserna till mandelfyllningen. Använd en gaffel för att blanda samman allt till en mjuk massa.
Klicka ut lite av mandelfyllningen i botten av varje form med hjälp av två skedar.
3. Skala och skär päronen i långa skivor. Lägg 2-3 st i varje mazarin.
IMG_7249 (Custom)
4. Fördela sedan det som är kvar av mandelkrämen ovanpå päronen och jämna till ytan med en smörkniv.
IMG_7256 (Custom)
5. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 200 grader i 15-17 min. Låt kallna helt på plåten.
IMG_7263 (Custom)
När Mazarinerna har kallnat blandar du ihop alla ingredienserna till glasyren och jag använde baksidan av en tesked för att jämna till efter att att jag klickat ut det. Tänk på att det stelnar fort så om du vill ha något på dem, t ex hackade pistagemandlar som jag hade, så får du vara snabb med att strö dit dem så de fastnar.

Päronglasyr:
50 g päronkräm
2 tsk päronkonjak, Xanté
ev. några droppar päronessens och grön hushållsfärg
Florsocker till lagom konsistens

IMG_2299 (Custom) IMG_2312 (Custom)   IMG_2282 (Custom)  IMG_2289 (Custom)

Lämna ett svar