Lemon curd

Igår blev jag sugen på att baka citronsnittar men hade ingen lemon curd hemma och väl i affären glömdes det helt bort bland välling, toapapper och bananer! Men jag hittade ett enkelt recept på call-me-cupcake.blogspot.se och jag gjorde på en citron vilket blev perfekt till en sats citronsnittar. Du som inte är så förtjust i lemon curd som man köper i butiken skall prova att göra egen, för den var mycket lenare och sötare i smaken tycker även jag som varit skeptisk förut.

Om ni vill spana in citronsnittarna som jag använde curden till så klicka här!

Lemon curd, ca 2 dl färdig curd

2 st ägg
1 dl socker
Saft och rivet skal från 1 citron
50 g smör

curd

1. Vispa samman äggen, sockret samt skalet och saften från citronen i en bunke som tål att stå över vattenbad.
2. Ställ sedan bunken över ett vattenbad och vispa medans curden börjar tjockna (tog ca 10 min för mig).
IMG_3280 (Custom)
3. Ta av från värmen och rör i smöret som skurits i tärningar. Rör slätt.
4. Låt curden kallna innan du häller det på burk eller använder det direkt i en citronsnitt eller varför inte som fyllning i en tårta? Förvaras i kylskåp några dagar.

IMG_3285 (Custom) IMG_3320 (Custom)

4 reaktion på “Lemon curd

  1. Pingback: Klassisk jordgubbstårta | Bakinspiration.se

  2. Pingback: Klassisk jordgubbstårta | Bakinspiration.se

  3. Pingback: Citrongrottor | Bakinspiration.se

  4. Pingback: Citron- och passionsgrottor | Bakinspiration.se

Lämna ett svar