Har ni också kvar lite kokt färskpotatis i kylskåpet? Gör som jag, baka världens saftigaste och godaste frallor!
Potatisfrallor, ca 12 st
300 g kokt potatis
2 ½ dl mjölk, 37°
1 1/4 dl rapsolja
½ pkt jäst
1 tsk salt
6-7 dl mjöl (ta i lite i taget och känn dig fram tills degen precis blir klibbfri)
- Mosa den kokta potatisen fint.
- Värm mjölken till 37°.
- Smula jästen i en bunke och blanda upp med den ljumna mjölken.
- Tillsätt olja, salt och potatis.
- Rör i lite mjöl i taget tills du har en klibbfri deg.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Forma ca 12 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 20 min till innan de gräddas mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.