Chokladsnittar med regnbågssocker

För att skoja till chokladbollstillverkningen lite tillsammans med barnen brukar jag låta dem välja färgen på pärlsockret, d v s färgen som vi skall färga pärlsockret med. Jag har ett gäng pastafärger som jag tar en klick av (det går även bra med vanlig hushållsfärg) i en påse tillsammans med pärlsockret och sedan skakar man runt. Men det blir ju ofta lite pärlsocker kvar i skålen när man rullat färdigt bollarna och det sparar jag i en egen påse. Tillslut hade vi nu ett regnbågssocker i många härliga färger så då blev det toppingen på dessa ljuvligt goda chokladsnittar som nästan smakar som kladdkaka! 

Chokladsnittar med regnbågssocker

200 g smör
2 ½ dl socker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
4 dl mjöl

Pärlsocker
Ev. färg att färga pärlsockret med

1. Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker i matberedaren eller med elvisp.
2. Rör i de torra varorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder som läggs på bakplåtspappersklädda plåtar (jag lade två längder på en plåt och den tredje längden på en egen plåt för att de inte skulle flyta ihop).
IMG_1649 (Custom)
4. Pensla längderna med äggvita och strö över pärlsocker (som ev. färgats med hushålls-/pastafärger innan. Lägg sockret i en påse med lite färg och skaka runt!) och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-14 min.
IMG_1660 (Custom) IMG_1678 (Custom)
5. Lår kakorna svalan lite innan de skärs i snittar på plåten.
IMG_1687 (Custom) IMG_1698 (Custom)
IMG_1700 (Custom) IMG_1702 (Custom)

De här snabba kakorna smakar nästan som kladdkaka och är därmed försvinnande goda! Kanske blir detta en av kakorna på sonens kalas framöver, eller så har vi hittat ett annat ypperligt tillfälle för att äta kakor innan dess?!
IMG_1727 (Custom) IMG_1750 (Custom) IMG_1763 (Custom) IMG_1730 (Custom)

Lämna ett svar