Glutenfria bananmuffins med kanel och kardemumma

Häromveckan blev jag bjuden på glutenfria bananmuffins av en vän som är glutenintolerant, och de var så underbart saftiga och goda att jag gärna ville ha receptet. Tyvärr hittade hon det inte och trots egna sökningar på nätet gick jag också bet och det hela slutade med att jag fick komponera ett eget recept med de ingredienserna som hon sa att det var i. Här är resultatet och de väldigt lika min väns underbara bananmuffins med smak av kanel och kardemumma!

Glutenfria bananmuffins, 12 st

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
100 g rumsvarmt smör
2-3 mogna bananer (1 mosas i smeten, 1-2 att skiva till toppen)

1. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.
2. Tillsätt äggen och vispa lite till.
3. Rör ned mandelmjölet, bakpulver, kanel och kardemumma.
4. Mosa 1 stor banan och blanda i smeten.
5. Klicka upp smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt.
IMG_1785 (Custom) IMG_1791 (Custom)
6. Skiva 1-2 bananer och lägg några skivor på toppen av varje muffins.
IMG_1795 (Custom) IMG_1799 (Custom)
7. Strö över lite kokos och grädda muffinsen mitt i ugnen i 180 grader i ca 15 min.
IMG_1808 (Custom) IMG_1819 (Custom)

Efter lite nybakade muffins som lämnar en söt och varm doft i köket, då mår jag som bäst och passar på att ta fram mitt ständigt närvarande block och penna så att jag får sortera lite tankar och ”to do”. Vad skulle jag göra utan alla mina listor och kom ihåg-lappar? Troligen ligga vaken ännu mer om nätterna och fundera på om det är något jag glömt…

IMG_1832 (Custom) IMG_1853 (Custom)  IMG_1847 (Custom) IMG_1849 (Custom)

Lämna ett svar