Kärleksmazariner med hallon

På lördag är det alla hjärtans dag och jag kan tycka att det är lite tvetydigt det där med en speciell dag på året då man skall vara extra kärleksfulla mot varandra, för visst borde vi väl tänka så alla dagar? Inte att vi skall köpa blommor och choklad till nära och kära varje gång vi är på ICA, men just den där extra lilla tanken eller kramen under en dag som får oss och våra medmänniskor att känna oss älskade och behövda. Nej, vi får nog börja gödsla lite mer med värme och kärlek för det kan ingen få för mycket av! och det behövs sannerligen om man slår på nyhetssändningarna på tv:n och tar del av vad som händer en helt vanlig dag, även på alla hjärtans dag…

Men visst rycks man med lite av det kommersiella jippot som blir kring alla hjärtans dag och när jag hittade det här hjärtströsslet i mina gömmor fick jag en uppenbarelse av rosa glasyr och en kaka som smälter i munnen. Det resulterade i kärleksmazariner med smak av hallon! Kärlek till er alla mina läsare!

IMG_2385 (Custom)

Kärleksmazariner med hallon, 12 st

Mördegsskal:
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 ½ dl mjöl

Mandelfyllning:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

ca 100 g hallon, gärna halvtinade (om du har frysta) och lite sockrade

Glasyr:
2 dl florsocker
Röd/rosa hushållsfärg
Ev. lite hallonsmak av essens (jag använde några droppar från Panduros hallonessens)
Vatten tills lagom konsistens uppnåtts, börja med en matsked i taget!

1. Blanda samman ingredienserna till mördegen och nyp snabbt ihop till en deg. Antingen kan man sedan låta degen vila 30 min i kylskåpet för att sedan kavla ut degen och göra rundlar som läggs i formarna. Eller så gör man som jag gjorde, delade degen direkt i 12 st bollar direkt efter att den arbetats ihop och tryckte ut varje boll längs med formens kanter. Därefter lät jag formarna stå på en bricka i kylen ca 30 min. Jag tycker det är lättare att jobba med degen innan den varit i kylen och det är detta momentet som är lite pilligt, annars är det en enklare kaka att baka än vad man kan tro…
IMG_2224 (Custom) IMG_2232 (Custom)
2. Under tiden formarna är kylen kan man blanda samman alla ingredienserna till mandelfyllningen. Använd en gaffel för att blanda samman allt till en mjuk massa.
3. Sockra lite på de halvtinade bären och fördela dem i botten av formarna.
IMG_2253 (Custom)
4. Klicka ut mandelfyllningen med hjälp av två skedar och jämna till dem med en sked eller smörkniv efteråt.
IMG_2262 (Custom)  IMG_2270 (Custom)
5. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 200 grader i 15 min. Låt kallna helt på plåten.
IMG_2299 (Custom) IMG_2297 (Custom)

När Mazarinerna kallnat blandar du ihop glasyren och jag spritsade delvis ut den med en liten tyll för att få lite jämnare kanter på glasyren, sedan använde jag baksidan av en tesked för att jämna till det jag spritsat ut. Man får vara ganska snabb med att strö över ev. strössel/dekoration då glasyren stelnar ganska fort. Jag glaserade 4 mazariner i taget och strödde sedan över lite hjärtan för extra mycket kärlek till alla hjärtans dag!

IMG_2315 (Custom) IMG_2310 (Custom)

Klart! Nu är det bara att bjuda på dessa kärleksbomber till alla som behöver lite extra omtanke eller som betyder mycket för dig. De går även bra att frysa!

maz IMG_2376 (Custom)
IMG_2359 (Custom) IMG_2329 (Custom)   IMG_2394 (Custom) IMG_2405 (Custom)

 

Lämna ett svar